SPEDBARN
Det å bli født kan være en stor påkjenning for kroppen. Vi er laget for å tåle det enorme trykket vi utsettes for på vei ut av fødselskanalen, men noen ganger kan belastningen være ekstra stor. For eksempel kan bruk av vakum eller tang, setefødsel eller dersom barnet har ligget veldig trangt i magen til mor føre til spenninger i muskel- og skjelettsystemet til barnet.
Vanlige årsaker til å oppsøke oss:
Søvnproblemer
Ammeproblemer/ sugevansker
Muskel og skjelettplager hos babyer med tungebåndsproblematikk
Spørsmål om allergier og intoleranser
Forstoppelse
Motoriske problemer
Problemer med å løfte hodet liggende på magen, krabbe eller gangeproblemer
Forsinket utvikling
Forebygging/øvelser og råd
* Kolikk er en samlebetegnelse for antall timer gråt hos barnet, men forklarer ikke årsaken til gråten. Kiropraktoren kan undersøke barnet, og utrede om barnets gråt kan stamme fra muskel- og skjelettsystemet.
Hva er positivt for barnet?
Krabbing er essensielt for å stimulere hjerne, muskulatur og skjelett, samtidig som det er viktig for å trene opp koordinasjonen.
Et barn som plasseres i en stilling blir som regel liggende slik til det blir flyttet. Varier stilling og plassering fra gang til gang. I sengen bør barnet legges på høyre og venstre side annen hver gang.
Sørg for at synsinntrykk plasseres slik at barnet ikke ser i samme retning bestandig
Ikke la barnet sitte for lenge i en babystol om gangen. 10-15 minutter er nok i begynnelsen.
Når barnet ikke kan holde hodet selv er det viktig å støtte bakhodet med hånden, både når man løfter det og holder det i en sittestilling.
Begynn så tidlig som mulig med “magetid” hver dag når barnet er våkent. La det ligge mye på magen for å løfte hodet og ryggen. Da blir ryggen og nakken sterk!
Treg mage hos spedbarn er vanlig og skyldes ofte et umodent fordøyelsessystem, noe som kan føre til symptomer som hard mage, gulping, eller utrøstelig gråt. Med riktig råd og behandling kan ofte plagene lindres
Alt du trenger å vite om fargen på babybæsjen. Som nybakte foreldre blir vi med ett usedvanlig opptatt og engasjert i temaet babybæsj. Her får du vite mer om den. Skrevet av Irina Johansson, osteopat på avdeling Skøyen.
Siri slet med amming i fire måneder. “Bodywork” behandling og et tungebåndsklipp gjorde underverker for mor og barn. Jamy Brye jobber med barn som sliter med amming. Les bloggen hennes her.
Babybæring, bæreseler, sjal og ergonomi. Vil du vite mer om hvordan velge riktig bæresele til barnet ditt? Charlotte har to barn og er over gjennomsnittet opptatt av babybæring. Her kan du lese det du trenger å vite når du skal velge bæretøy til barnet ditt.
Hva er “Body Work”? Er det nødvendig med “Body Work” før og etter klipp av stramt tungebånd, og hvordan fungerer en slik behandling i praksis I denne bloggen forteller kiropraktor Ingvild Nordrum hva Body Work er og hvordan det kan hjelpe babyer som sliter.