Endelig kan du få lymfemassasje på Bekken og Barn, avdeling Skøyen! / by Mimmi Vangen

Lymfemassasje passer perfekt for deg som er gravid da det er vanlig å bli hoven under et svangerskap. Å støtte lymfesystemet kan hjelpe for å forebygge de plagene som ofte kommer når man blir hoven i kroppen. Massasjen pågår i 90 minutter og du kan få massasje uansett hvilken uke du er i. Det er veldig viktig å drikke mye væske både før og etter en behandling, gjerne sammen med litt himalayasalt eller celticsalt. 

Hva er lymfesystemet?

Lymfesystemet har som oppgave å bekjempe infeksjoner i kroppen, transportere bort skadede eller fremmede celler, bakterier og øvrige avfallstoffer. Lymfesystemet «pumper» mellom 2-12 ganger per minutt og må aktiveres gjennom trykkveksling som skjer naturlig når vi strammer og slapper av i musklene våre, samt ved lymfemassasje. Du kan sammenligne lymfesystemet med en støvsuger som det kan bli stopp i hvis posen er full av søppel eller noe stort sitter fast i røret. 

Stress påvirker lymfesystemet 

Lymfesystemet kan bli tregt av for eksempel hormonelle endringer, svangerskap, væskebrist, operasjonsarr, monotone bevegelser, stress, uro, sjokk, for hard eller feil kompresjon, fly og sitte stille. 

Symptomer på at lymfesystem ikke virker optimalt 

Du kan merke på kroppen hvis lymfesystemet ikke fungerer som det skal. Vanlige symptomer på et nedsatt lymfesystem kan være hevelser og verk i kroppen, stivhet og vondt i kroppen når man har sittet stille eller etter en natts søvn, hevelse etter trening eller tur, lett for å bli forkjølet, føle seg kald, uro/stress i kroppen som gjør det vanskelig å slappe av samt det å ha appelsin-hud / celluliter.  

Hvorfor trenger du lymfemassasje?

Det fine med lymfemassasje er at væsken og hevelsen som har samlet seg opp i kroppen blir massert slik at kroppen tilslutt kan kvitte seg med avfallsstoffene via urinen. Ved en lymfemassasje behandles også det vi kaller “stopp” eller “fibroser”, som betyr gamle arr og skader. Disse stoppene kan ses på som hinder på veien som man må ta bort for å kunne kjøre videre, fordi de hindrer kroppen i la lymfevæsken komme seg frem.  

De første gangene du får lymfemassasje anbefaler vi å få behandling en gang i uken de første 3-4 ukene for å så få behandling ca en gang i måneden og/eller gjøre egenmassasje. 

NB! Alle kan få lymfemassasje men hvis du gjennomgår cellegiftbehandling skal du ikke komme på lymfemassasje den første uken etter du fått cellegifter men heller uken før. Har du gjennomgått mastektomi der lymfekjertler har blitt fjernet kan lymfemassasje være veldig hjelpsomt, da jobber vi både med arrvevet samt lymfestasjonene i armhule og kragebein. 

Klikke her for å booke time for lymfemassasje hos Mimmi Vangen, klinikk Skøyen