I begynnelsen er kroppen
Når jeg får kiropraktorbehandling så føler jeg at kroppen er tilbake på plass. Jeg er egentlig danser, selvom alt hos meg nå kun handler om å være mamma for to små barn. Kroppen betyr så mye for meg. Behandlingen jeg får her får meg til å tenke på et dikt som jeg er så glad i. Jeg skal sende det til deg." sa en pasient til meg. På kvelden fikk jeg dette vakre diktet med hilsenen: " Tusen takk for at Bekken og Barn finnes. Hilsen Ida
"Når jeg får kiropraktorbehandling så føler jeg at kroppen er tilbake på plass. Jeg er egentlig danser, selvom alt hos meg nå kun handler om å være mamma for to små barn. Kroppen betyr så mye for meg. Behandlingen jeg får her får meg til å tenke på et dikt som jeg er så glad i. Jeg skal sende det til deg." sa en pasient til meg. På kvelden fikk jeg dette vakre diktet med hilsenen: " Tusen takk for at Bekken og Barn finnes. Hilsen Ida "
Her er det vi som skal si tusen takk! Det er en utrolig heldige vi er som får lov til å hjelpe andre mennesker, og at vi har en jobb som vi er så glad i.
I begynnelsen er kroppen.
Mer og mer blir ordet.
Ordet kan bli veien til Mer, løfte kroppen inn til seg og gi den lys.
Men det kan også være veien til Mindre. Mindre helhet, mindre nærhet.
Noen gir opp kroppen og satser alt på ordene.
Intet puster lenger.
Noen gir opp ordene og satser alt på de andres ord.
Sier ikke seg selv.
Noen må puste seg selv nær en annen, før det fulle ordet kan frigjøres.
De må gå tilbake til tiden før ordet for å gjenfinne ordet.
Helheten må hentes langt inne.
Wera Sæther 1974
Merket for god design til "bbhugme" puten
Gründerbedriften bbcompany og K8 Industridesign fikk Merket for god design for sin nyskapende gravid- og ammepute bbhugme under Designdagen onsdag 15 april 2015.
Vi er stolt av at puten vår har fått merket for god design!
Gründerbedriften bbcompany og K8 Industridesign fikk Merket for god design for sin nyskapende gravid- og ammepute bbhugme under Designdagen onsdag 15 april 2015.
Bbhugme puten er utviklet av norske kiropraktorer fra Bekken og Barn.
Bbhugme ble plukket ut som en av 130 påmeldte til den høythengende designutmerkelsen. Juryen lot seg begeistre av den myke, men likevel faste nyskapningen: “Dette er flott og nyskapende fra en liten aktør. Den tilfredsstiller behov for komfort og støtte i graviditeten, og følger også med inn i den neste fasen som nybakt mor og barn. Den vil bli brukt lenge, også etter småbarnstiden”, sier juryen.
Bbhugme ble lansert i 2014, etter at tre kiropraktorer bak kjeden Bekken og Barn så et behov for en pute som støtter og avlaster under graviditet og i småbarnsperioden. “Det finnes mange produkter som dekker enkeltbehov, men ingen som følger hele prosessen fra barn i magen til spebarn og videre i livet. Med bbhugme dekkes alle typer behov med én pute”, sier Åsa Roth, daglig leder for bbhugme AS. Puten er laget i naturlige og giftfrie materialer, er miljøvennlig og har lang levetid. Trekket i bambus kan vaskes, og sammen med BPA-frie silikonringer kan puten formes etter ulike behov. Ringene er designet slik at de også kan brukes som biteringer. Under graviditet gir bbhugme støtte der det trengs mest, som mage, bekken, hofter, knær og ankler. Det gjør at den gravide sover bedre. Senere fungerer den som ammepute og kosepute. Puten har blitt et viktig arbeidsverktøy for terapeuter som behandler gravide. I tillegg ser de at puten blir brukt for å gi støtte og hvile til barn foran tv’n, ungdom på ipad og mennesker med kroniske og akutte smerter. Og mange andre i alle aldre som tiltrekkes av putens delikate design og komfort. bbhugme har fått mye oppmerksomhet i media, blogger og i diskusjonsgrupper på nett.
Puten er også lanserert i Sverige, og etter hvert også Danmark. Per i dag selges bbhugme gjennom de store babyutstyrsbutikkene, kiropraktorklinikker, jordmødre, nettbutikker og yogabutikker over hele landet.
Les mer: www.bbhugme.no
Du får kjøpt bbhugme på alle Bekken og Barn klinikkene.
Bekken og Barns Historie
Det var ved en ren tilfeldighet at jeg oppdaget kiropraktikk, og bestemte meg for å endre valg av studieretning, fra å skulle bli lege til å ville bli kiropraktor.
Det var ved en ren tilfeldighet at jeg oppdaget kiropraktikk, og bestemte meg for å endre valg av studieretning, fra å skulle bli lege til å ville bli kiropraktor.
Fra jeg var liten var jeg plaget med hodepine, stiv nakke og vonde skuldre, og hadde aldri reflektert så mye over dette før jeg ved en tilfeldighet traff en ung og kjekk kiropraktorstudent. Smertene som jeg alltid hadde hatt var jo bare en del av livet mitt. Han sa det var hjelp å få, og ga meg navnet på en svært dyktig kiropraktor som ikke bare ga meg et nytt liv med langt mindre smerter, men gjorde at jeg endret både studieretning, studiested og ikke minst fremtiden min.
Bekken og Barn ble grunnlagt av kiropraktor Elisabeth Aas-Jakobsen på Skøyen i Oslo i 2006.
Under et kurs i studietiden min som ble avsluttet i USA i 1995 hørte jeg et foredrag av en kvinnelig kiropraktor som lidenskapelig fortalte om historier fra sin praksis som for det meste besto av gravide og barn. Om hvordan tilsynelatende små enkle grep totalt kunne endre livskvaliteten til et lite barn, og dermed hele familien. Om hvordan livskvalitet til den gravide kunne påvirke det voksende barnet i magen. Da ble det klart for meg hvilken spesialitet innen faget jeg ønsket jobbe med, og jeg bestemte meg for en gang i fremtiden å åpne en praksis som spesialiserte seg på å hjelpe gravide, kvinner med bekkenplager og barn.
Bekken og Barn: En drøm, en visjon og et mål.
I 2006 ble drømmen til virkelighet. Etter 10 år i vanlig kiropraktorpraksis, og etter 9 måneder (like lenge som et svangerskap) med intens jobbing, ble Bekken og Barn i Oslo åpnet i august 2006.
“Without the doing, the dreaming is useless”
— Robin Sharma
Bekken og barn kjeden
I 2012 ble den tverrfaglige Bekken og Barn kjeden dannet, og det aller viktigste, vi ble til et team med utrolig flotte kvinner som er lidenskapelig opptatte av livskvalitet og helse hos gravide, kvinner og barn. Det er fantastisk inspirerende og unikt å våkne opp hver morgen å vite at man deler en felles visjon med kolleger som har så stor kjærlighet til faget sitt.
I dag har vi klinikker i Oslo på Skøyen og Storo, Bærum, og i Bergen.
Bbhugme
Å få en god natt søvn er ingen selvfølge, spesielt når man er gravid. I tilegg er ammenakke og ammeskuldre et stort problem for mange nybakte mødre. Dette var bakgrunnen for utviklingen av multifunksjonsputen bbhumge. I April i 2015 ble vi sammen med K8 Industridesign tildelt Merket for god design for gravide- og ammeputen vår, som vi i felleskap har utviklet og som nå lever sitt eget liv gjennom selskapet BBhugme AS.
I tillegg til å være der for pasientene våre, ønsker vi å være en arbeidsplass der kvinner kan utvikle seg, ha en trygg, spennende og ikke minst hyggelig hverdag. Å ha arbeidsglede, å glede hverandre og å glede seg til å kunne hjelpe pasientene våre er noe av det vi setter høyest, nest etter kompetanse, inspirasjon, håp og trygghet.
“A dream you dream alone is only a dream.
A dream you dream together is reality”
— John Lennon
Vår visjon
“Et godt svangerskap og en god start på livet", og gjennom spisskompetanse, tverrfaglig forståelse i form av læring, utvikling, samarbeid og behandling ønsker vi å synligjøre mulighetene for bedre livskvalitet og helse for kvinner, gravide og barn.
Hos oss betyr livskvalitet frihet, mulighet og inspirasjon til et liv i bevegelse og trygghet rundt svangerskapet, fødsel og barseltid. I dag består Bekken & Barn av et tverrfaglig team med kiropraktor, fysioterapeut, mensendieck fysioterapeut, akupunktør, osteopat, ernæringsfysiolog, jordmor, massør og massasjeterapeut. Vi er lidenskapelig opptatt av fagutvikling på tvers av faggrupper, kompetanseheving, service, pasientfokusert behandling og oppfølging.
Tekst: Elisabeth Aas-Jakobsen, Kiropraktor, DC,MSc
Siste blogginnlegg
-
mars 2025
- 24. mars 2025 Hvordan kan osteopati lindre bekkenplager under graviditet? 24. mars 2025
- 18. mars 2025 8 ting du bør vite før massasjebehandlingen din 18. mars 2025
-
februar 2025
- 28. feb. 2025 Bekken og Barn åpner ny klinikk på Løren – fordi behovet er enormt 28. feb. 2025
- 6. feb. 2025 Isjias – Når smerten stråler og livet stopper opp! 6. feb. 2025
- 5. feb. 2025 Hvordan påvirker menstruasjonssyklus trening, og hva kan du gjøre med det? 5. feb. 2025
-
januar 2025
- 4. jan. 2025 Verdens beste vane? 4. jan. 2025
-
desember 2024
- 13. des. 2024 Treg mage hos spedbarn: Slik hjelper du babyen din med fordøyelsen 13. des. 2024
- 12. des. 2024 Gravid i jobb – Dette kan du gjøre for å tilpasse arbeidsplassen for bekken og rygg 12. des. 2024
- 2. des. 2024 Alt du trenger å vite om skoliose hos barn og ungdom 2. des. 2024
-
november 2024
- 14. nov. 2024 5 tips for en morsommere permisjonstid 14. nov. 2024
-
oktober 2024
- 29. okt. 2024 Vondt i halebenet? 29. okt. 2024
-
september 2024
- 4. sep. 2024 Når barnet ditt går med tærne innover – Hva kan du gjøre? 4. sep. 2024
-
mai 2024
- 16. mai 2024 Luft i magen, gråt og uro. Kan kiropraktikk hjelpe? 16. mai 2024
-
mars 2024
- 23. mars 2024 Bekkenbunnen og overgangsalder 23. mars 2024
-
februar 2024
- 6. feb. 2024 Bruk menstruasjonssyklusen til din fordel 6. feb. 2024
-
januar 2024
- 17. jan. 2024 Kom igang med løping etter fødsel 17. jan. 2024
-
desember 2023
- 22. des. 2023 Massasje av bekkenbunnen kan forebygge fødselsrift og klipp 22. des. 2023
- 22. des. 2023 Endelig kan du få lymfemassasje på Bekken og Barn, avdeling Skøyen! 22. des. 2023
- 6. des. 2023 Plager etter klipp eller fødselsrift? 6. des. 2023
-
november 2023
- 10. nov. 2023 Delte magemuskler 10. nov. 2023
-
oktober 2023
- 19. okt. 2023 Hvordan trene bekkenbunnen? 19. okt. 2023
- 4. okt. 2023 Hvorfor trene bekkenbunnen? 4. okt. 2023
-
september 2023
- 21. sep. 2023 Har barnet ditt vondt i kneet? 21. sep. 2023
- 15. sep. 2023 Styrkemåling av bekkenbunnen 15. sep. 2023
-
august 2023
- 30. aug. 2023 Hva er sammenhengen mellom bekkensmerter og bekkenbunnen? 30. aug. 2023
-
juni 2023
- 28. juni 2023 Opptrening etter fødselsrift grad 3 og 4 - hvordan kan fysioterapi hjelpe? 28. juni 2023
- 15. juni 2023 Gravidmassasje er bra for både mor og baby 15. juni 2023
- 5. juni 2023 7 tips til deg som har barn med hodepine 5. juni 2023
-
mai 2023
- 10. mai 2023 Endometriose - Når livmorvev finner en uønsket destinasjon 10. mai 2023
-
mars 2023
- 20. mars 2023 Akupunktur mot pollenallergi - En effektiv behandlingsform uten bivirkninger! 20. mars 2023
- 14. mars 2023 1 av 5 kvinner med bekkensmerter i graviditeten sliter fremdeles 12 år etter fødselen. 14. mars 2023
- 3. mars 2023 Gravid og vondt mellom skulderbladene 3. mars 2023
-
februar 2023
- 28. feb. 2023 Babybæsj - Hva betyr fargen? 28. feb. 2023
-
desember 2022
- 13. des. 2022 Hvordan bruker jeg bbhugme? 13. des. 2022
- 12. des. 2022 Kan jeg gjøre knebøy når jeg er gravid? 12. des. 2022
-
januar 2022
- 28. jan. 2022 Er massasje før uke 13, og etter uke 36 trygt? 28. jan. 2022
- 27. jan. 2022 Når kan jeg løpe etter fødselen? 27. jan. 2022
- 27. jan. 2022 Hva er ammegikt? 27. jan. 2022
- 25. jan. 2022 Hva kan akupunktur gjøre for deg etter fødselen? 25. jan. 2022
- 24. jan. 2022 Opplever du lekkasje ved trening? 24. jan. 2022
- 21. jan. 2022 Hvordan gi deg selv et pusterom 21. jan. 2022
- 19. jan. 2022 7 tips for styrketrening når du er gravid 19. jan. 2022
- 18. jan. 2022 Skal vi danse nå?! 18. jan. 2022
- 17. jan. 2022 Ammeproblemer og stramt tungebånd 17. jan. 2022
- 14. jan. 2022 Gravid og halsbrann 14. jan. 2022
- 13. jan. 2022 Gravid og vondt i ryggen 13. jan. 2022
- 12. jan. 2022 Trening etter keisersnitt 12. jan. 2022
- 11. jan. 2022 Sengevæting- hva kan hjelpe? 11. jan. 2022
- 10. jan. 2022 Derfor må vi bevare ABC klinikken! 10. jan. 2022
- 7. jan. 2022 Hvordan puste deg til et bedre liv 7. jan. 2022
- 6. jan. 2022 Derfor kan behandling hos kiropraktor være forberedende til fødsel 6. jan. 2022
- 5. jan. 2022 Bekkenskolen 2022 5. jan. 2022
- 4. jan. 2022 Akupunktur og kroniske smerter 4. jan. 2022
- 3. jan. 2022 Kan jeg gå på ski når jeg er gravid? 3. jan. 2022
-
juli 2020
- 6. juli 2020 Hva er en doula? 6. juli 2020
- 3. juli 2020 Kosmetisk Akupunktur 3. juli 2020
- 2. juli 2020 7 råd for deg som sliter med kvalme i første trimester 2. juli 2020
- 1. juli 2020 Å FØLGE MAGEFØLELSEN 1. juli 2020
-
juni 2020
- 30. juni 2020 Naturlig smertelindring under fødsel 30. juni 2020
- 29. juni 2020 Hvorfor jeg ble massasjeterapeut 29. juni 2020
- 26. juni 2020 Barselstårer 26. juni 2020
- 25. juni 2020 Halebeinsmerter - en skikkelig pain in the ass! 25. juni 2020
- 24. juni 2020 Graviditet og isjias 24. juni 2020
- 23. juni 2020 Hva kan akupunktur gjøre for deg som er gravid? 23. juni 2020
- 22. juni 2020 Bæreseler og bæresjal! 22. juni 2020
- 19. juni 2020 Stramt tungebånd: Hva er Body Work? 19. juni 2020
- 17. juni 2020 Har du hørt om «Modningsakupunktur»? 17. juni 2020
- 16. juni 2020 10 tips til deg som er gravid og har vondt i føttene 16. juni 2020
- 15. juni 2020 Tågange hos barn 15. juni 2020
- 12. juni 2020 Kroppens endringer i svangerskapet, himmel eller helvete? 12. juni 2020
- 11. juni 2020 Er det farlig å trene når jeg er gravid? 11. juni 2020
- 10. juni 2020 Akupunktur - en trygg og effektiv behandlingsform 10. juni 2020
- 9. juni 2020 Tre enkle tips til hjemmemassasje av din gravide kjæreste 9. juni 2020
- 8. juni 2020 Behandling av voksesmerter 8. juni 2020
- 5. juni 2020 Fordeler ved gravidmassasje 5. juni 2020
- 4. juni 2020 Gravid, seteleie og "Websters-teknikk" 4. juni 2020
- 3. juni 2020 Stress, kjernemuskulatur og vedlikeholdsbehandling 3. juni 2020
- 2. juni 2020 Etter et benbrudd og krykkebruk 2. juni 2020
- 1. juni 2020 Forebygger vedlikeholdsbehandling? 1. juni 2020
-
mai 2020
- 29. mai 2020 Hvorfor har jeg vondt i symfysen, og hva kan jeg gjøre? 29. mai 2020
- 28. mai 2020 Trening etter fødsel, når kan jeg begynne? 28. mai 2020
- 27. mai 2020 25 år med vonde bekken, og barn 27. mai 2020
- 26. mai 2020 Nyhet: Gavekort via nettsidene våre 26. mai 2020
- 25. mai 2020 Trampoline, hva bør jeg tenkte på? 25. mai 2020
- 22. mai 2020 Vondt i underlivet 22. mai 2020
-
mars 2020
- 28. mars 2020 Min nye hverdag på legevakten 28. mars 2020
- 4. mars 2020 Gravid og vondt i rumpa 4. mars 2020
- 3. mars 2020 Nettkurs for deg som er gravid og har vondt i bekkenet 3. mars 2020
- 2. mars 2020 En god morgenrutine i en unormal hverdag 2. mars 2020
-
februar 2020
- 24. feb. 2020 Dobbelthaken forsvinner når du sitter riktig! 24. feb. 2020
- 21. feb. 2020 Hva gjør jeg når barnet mitt har en favorittside? 21. feb. 2020
- 20. feb. 2020 Hvordan lage en ammeplan? 20. feb. 2020
- 19. feb. 2020 Se meg, trygg meg! 19. feb. 2020
- 18. feb. 2020 Har det klikket helt for deg? 18. feb. 2020
- 17. feb. 2020 Alt for ungen 17. feb. 2020
- 14. feb. 2020 Hjelp, jeg har delte magemuskler! 14. feb. 2020
- 13. feb. 2020 Et godt svangerskap er en god start på livet! 13. feb. 2020
- 12. feb. 2020 Tisser du på deg? 12. feb. 2020
- 11. feb. 2020 Visste du at det aller viktigste i barneoppdragelsen er empati? 11. feb. 2020
- 10. feb. 2020 Hvorfor bør babyen ligge på magen? 10. feb. 2020
- 3. feb. 2020 Gravid og vondt i hodet? 3. feb. 2020
-
januar 2020
- 31. jan. 2020 Kan stress rundt økonomi føre til vondt i rygg og nakke? 31. jan. 2020
- 30. jan. 2020 Har barnet mitt refluks? 30. jan. 2020
- 29. jan. 2020 Trening etter fødsel, hvor og når starter jeg? 29. jan. 2020
- 28. jan. 2020 Kan flat rumpe gi vond rygg? 28. jan. 2020
- 27. jan. 2020 4 gode grunner til at du bør unne deg en gravidmassasje 27. jan. 2020
- 24. jan. 2020 Vondt i kneet er ikke alltid voksesmerter 24. jan. 2020
- 23. jan. 2020 5 råd for å forebygge plager når du er gravid 23. jan. 2020
- 22. jan. 2020 Bekkensmerter etter fødsel-Et intervju med forsker Cecilia Bergstrøm 22. jan. 2020
- 21. jan. 2020 Gravid og vondt i tissen 21. jan. 2020
- 20. jan. 2020 Lekker du når du løper eller har vondt i underlivet under trening? 20. jan. 2020
- 17. jan. 2020 Tre fine tøyeøvelser å gjøre etter skituren 17. jan. 2020
- 15. jan. 2020 Behandling kan redusere gråt hos urolige babyer 15. jan. 2020
- 14. jan. 2020 Muskel- og skjelettplager hos babyer med stramt tungebånd 14. jan. 2020
- 13. jan. 2020 Bekken og Barns grunnlegger fikk prisen "Årets kiropraktor 2017" 13. jan. 2020
- 10. jan. 2020 Favorittside og skjeve hoder 10. jan. 2020
- 9. jan. 2020 Hvorfor kommer plagene mine tilbake? 9. jan. 2020
- 8. jan. 2020 Har du vondt i halebeinet? 8. jan. 2020
- 7. jan. 2020 Primærreflekser 7. jan. 2020
- 6. jan. 2020 Gravid og vondt i bekkenet - har jeg bekkenløsning eller bekkenlåsning? 6. jan. 2020
- 3. jan. 2020 I begynnelsen er kroppen 3. jan. 2020
- 2. jan. 2020 Merket for god design til "bbhugme" puten 2. jan. 2020
- 1. jan. 2020 Bekken og Barns Historie 1. jan. 2020